Blogg

Topp 10 hatkommentarer!

 

Efter nästan varje artikel jag har skrivit får jag en drös av hatkommentarer. Sammanlagt är de tusentals. Jag har självklart inte läst igenom alla, men jag har läst en del av dem. Om en skulle gräva ännu djupare, finns det antagligen en massa kul saker att hitta

 

10) Rysk barnpropaganda

För det första används jag inte används jag inte av någon i propagandasyfte. För det andra… nej, det talar för sig själv

 

9) Lill-Reinfeldt

Jag har inspirerats mycket av Fredrik Reinfeldt, så det var en mycket fin kommentar 

 
 

8) Egor Putilov

Ni minns väl Egor Putilov? Han var Sverigedemokraten som hade starka kopplingar till Ryssland. Jag är tydligen hans dubbelgångare. Det roliga är att det här inte är första personen som har jämställt oss två

 

7) Muslimska kvinnor 

Gillar inte ärstsoppa så värst och är vegetarian, så jag äter inte fläsk. Är tydligen en landsförädare

 

 

6) Loe

Det här med stavning kan ju vara svårt ibland. Jag heter tydligen Loe nu också

 

 

5) Pisshora

Egentligen ett ganska otäckt meddelande. Men om jag skulle börja ta allt seriöst skulle jag aldrig klara av det här. Det är bara att skratta åt det! Trevligt att han avslutadde med "Hej!" iallafall

 

 

4) Barnsoldat i godhetens tjänst

Lol, tänk mig som soldat. Vore en skam för Sverige

 

 

3) Feminiserad hen

Spännande framtid jag går till mötes

 

 

2) Volvo-Janne

”I sverige pratar vi svenska!”

 

1) Fostrad i kränkthet

All time high! Jag är tydligen uppfostrad i kränkthetens Sverige

 

Jag kan lova er, många fler roliga kommentarer kommer det bli! Det här är bara början. Det handlar bara om att aldrig ta det på allvar, och istället skratta åt det! Med humor kommer vi vinna över rasisterna!

 

Mest lästa inläggen

leogerden.blogg.se

Tillåt månggifte och fler än två vårdnadshavare

Pride handlar om kärlek. Alla människors rätt att älska vem eller vilka ...

leogerden.blogg.se

Sverige skulle gynnas av fri invandring

Regeringsstyrkor bombarderar människors hem. Barn svälter. Homosexuella ...

leogerden.blogg.se

Partiledardebatten är ett bevis på varför ungdomar har för lite inflytande

Under gårdagens debatt debatterade tyvärr inte skolan speciellt mycket u...

leogerden.blogg.se

Låt inte högerextremisternas hat sätta agendan efter terrordådet

Ett terrordåd har drabbat Stockholm. Fyra personer döda, ännu fler är sk...

Blogg

Leo, 14: Jag kommer kämpa mot åldersfixerade Sverige precis som ”Leo, 13” gjorde

 

Precis när det här inlägget publiceras har jag fyllt 14 år. Det kommer inte att förändra mina åsikter. Jag kommer fortfarande kämpa för det jag tror på. Jag kommer kämpa för en friare värld. En värld där alla kan accepteras för den de är. En värld där vi inte gör skillnad på människor. En värld där alla kan känna sig trygga. En värld där vi hjälper varandra, även i svåra kriser.

Det enda som ändras är att ”Leo, 13” blir ”Leo, 14”. Den där siffran har länge varit väldigt betydelsefull. Det är de där siffrorna som har gjort att jag har kunnat få medialt genomslag och fått sprida mina åsikter.

Sverige är ett oerhört åldersfixerat land. Hur gammal en är avgör vad du får säga, hur du får säga det och vilket inflytande du tillåts ha. Vi låter människor sitta vid olika middagsbord beroende på ålder och vi delar in barn efter deras ålder, inte deras kunskapsnivå. Vi förutsätter att människor har olika åsikter och beter sig på ett visst sätt, enbart på grund av ålder.

Istället för att se på människors åsikter, kollar vi på deras ålder och bakgrund och skapar oss därefter en uppfattning om hur trovärdig personen är och om ifall hen är kapabel att uttrycka sig. Det är en farlig väg att gå och med dagens hårda samhällsklimat kommer det inte bli bättre.

Oavsett om det handlar om ålder, etnicitet, sexuell läggning, eller något annat ska alla få delta i samhällsdebatten. Desto äldre jag blir hoppas jag att fler kan ta mig på allvar. Samtidigt vet jag att mitt ”nyhetsvärde” blir mindre desto ”vanligare” jag blir. Min ålder har varit delvis en börda för mig, men också något positivt.

Jag hade aldrig uppmärksammats på det sättet under exempelvis partistämman om det inte hade varit för min ålder. Det var självklart väldigt kul att flera tidningar skrev om det och att många personer från partiet kom fram och tyckte att jag var duktig. Jag kommer fortfarande vara ovanligt ung i politiken, men självklart minskar det desto äldre jag blir. Jag brukar säga som Carl Bildt sa när han var ung i politiken ”Det är ett övergående problem”. Det ligger en del i det, men jag är långt ifrån så tålmodig som Carl Bildt. Jag vill förändra världen nu.

Jag blir dock fortfarande kallad för ”tolvåringen”. Antagligen har det att göra med att jag var tolv år när jag skrev mina första debattartiklar och det har följt med mig ganska länge. Jag antar att jag fortsatt kommer bli kallad tolvåringen ett bra tag till, och jag har faktiskt inget problem med det.

Jag är glad att leva i ett land som Sverige. Ett land där jag får uttrycka mig utan att behöva frukta för mitt liv. Yttrandefrihet är ingen självklarhet, och vi får aldrig ta den förgiven. Vi måste vara beredd att försvara den och stå upp mot näthat och diskriminering. Yttrandefrihet handlar inte om att du får säga vad du vill om vem eller vilka du vill. Vi får aldrig låta rasisterna använda yttrandefriheten som ett argument för att tillåtas sprida hat.

Nu checkar ”Leo, 13” ut och ”Leo, 14” checkar in. Mina åsikter kommer inte förändras, bara min ålder. Jag ser fram emot att fortsätta blogga och göra min röst hörd. Jag vill göra vad jag kan för att påverka samhällsdebatten och världen i en friare riktning.

Mest omtyckta inläggen

leogerden.blogg.se

Anna Kinberg Batra kommer inte rädda moderaterna - det är upp till medlemmarna

Moderaterna är inne i en av deras djupaste kriser på mycket länge. I fle...

leogerden.blogg.se

SD:s nej till regnbågsflaggan är ett nej till att stå upp för HBTQ-personers rättigheter

Sverigedemokraterna i har i Västra Götalands regionstyrelsen valt att ta...

leogerden.blogg.se

Ungdomar får betala priset för regeringens nonchalans

Regeringen har tagit beslut om att återaktivera värnplikten, ett tvångsb...

leogerden.blogg.se

Låt Marwa stanna i Sverige

Sverige är ett rikt västland. Ett land med en stark välfärdsstat, rika m...

Blogg

Självklart ska du kunna bära slöja och spela basket

 Bildkälla: Nytt i Flempan
 

I Sverige, och stora västvärlden, förs en helt absurd debatt. Den handlar om ifall vi ska tillåta kvinnor att klä sig som de vill, i detta fall med slöja. I andra delar av världen förs en helt annan debatt, nämligen om kvinnor ska tillåtas gå runt utan slöja. Ständigt ska politiker och makthavare bestämma över hur kvinnor klär sig.

Senast har vi fallet med en 18-årig basketspelare som ville spela basket på elitnivå och samtidigt kunna bära hijab. Att bära en hijab är en del av hennes identitet. En del av den hon är. Slöjan sitter tajt mot huvudet och påverkar inte spelet. Det är tillåtet på ungdomsnivå, men ännu inte på elitnivå. Sverige har fått tillfällig dispens från den här regeln, men den är som sagt bara tillfällig och inte permanent.

Det har kommit väldigt många nyanlända till Sverige, inte minst förra året. Människor som kommer från andra kulturer och religioner. Samhället måste ständigt anpassa sig efter vilka människor som lever i det. Vi måste respektera människors religion och deras val i livet.

Att det anses okej att politiker och andra högt uppsatta ska bestämma vad kvinnor ska ha på sig, är ett alvarligt jämställdhetsproblem. Burkinis förbjöds nyligen i flera franska städer. En burkini ser nästan exakt likadan ut som en vanlig baddräkt. Den enda skillnaden är att en burkini är stigmatiserat av restan av samhället.

Frankrikes premiärminister har bland annat sagt att ”burkini är inte förenligt med den franska republikens värderingar”. Men alla kläder behöver inte vara förenligt med vad ett helt land tycker. Vi har alla olika klädsmak och att politiker ska lägga sig hur kvinnor klär sig är raka motsatsen till jämställdhet.

Integration handlar om att inkludera fler människor i samhället. För att integreras måste nyanlända acceptera det sätt som majoriteten av den svenska befolkningen väljer att leva, men vi måste också kunna acceptera deras kulturer.

Olika typer av sporter, i detta fall basket, är ett av de bästa sätten att få ungdomar integrerade. Att få vara en del av en förening eller sportklubb får människor att känna tillhörighet. Att förbjuda dem från att delta kommer inte lösa integrationsutmaningen

I Sverige debatterar vi om kvinnor ska tillåtas bära slöja. I andra delar av världen debatteras det om kvinnor ska få gå runt utan slöja. Vi debatterar ständigt om hur vi ska begränsa kvinnors rätt att klä sig som de vill. 

Mest kommenterade inläggen

leogerden.blogg.se

Sverige har allvarligare problem än Philip Boströms taxiresa

SSU:s förbundsordförande Philip Boström åkte taxi mellan Sälen och Stock...

leogerden.blogg.se

Vi måste lära oss av 2016 för att 2017 ska bli ett bättre år

Hej! Jag har inte skrivit något på denna blogg på ett tag eftersom jag f...

leogerden.blogg.se

LO:s kritik mot arbetskraftsinvandring är ett hot välfärdsstaten

I torsdags skrev högt uppsatta företrädare för LO, däribland ordförande ...

leogerden.blogg.se

Därför är jag PK

Ett av de vanligaste skällsorden inom svenska politik är att kalla någon...