Opinionsblogg

SD använder barn som politiskt slagträ i sin rasistiska kamp

 

I fredags medverkade fem stycken högstadieelever i Nyhetsmorgon för att ställa sin frågor till utbildningsminister Gustav Fridolin. Fem helt vanliga ungdomar som hade åsikter om hur skolan borde vara, vilket de flesta unga har.

Men det var fanns problem, enligt Sverigedemokraterna. Det var killen näst längst till höger, Fahad. Tillskillnad från de andra är han större och har skäggväxt, vilket gör att han sticker ut. Han har föräldrar från Irak och har bott i Sverige sedan han var 6 år och är därmed uppväxt i Sverige största delen av sitt liv. Han har precis lika mycket rätt att säga sina åsikter och ställa sina frågor som vem som helst, men inte enligt Sverigedemokraterna.

Endast på grund av hans utseende har många högt uppsatta inom SD klagat på att han får vara med. Flera personer la ut bild på ungdomarna och med texten ”klasskompisar…”. De syftade på att Fahad ser äldre ut än de andra och drar därmed slutsatsen att han är ensamkommande, har ljugit om sin ålder och i deras ögon en brottsling.

Fahad har lika mycket rätt som vem som helst att vara med i TV, använda sig av yttrandefriheten och diskutera vilken fråga som helst. I Nyhetsmorgon tog han bland annat upp hur vi ska jobba med elever som har det tufft i skolan, vilka verktyg läraren behöver för att bedriva en bra undervisning och hur ny teknik inom skolan kan gynna klimatet. Väldigt bra frågor och det var fantastiskt att nyhetsmorgon valde att även lyfta unga röster.

Men det här är totalt irrelevant för SD. De använder honom istället som politiskt slagträ i sin rasistiska kamp. Kent Ekeroth skrev bland annat ”poängen är att han INTE är 15 år lr vad det nu än kan va. Och nej, det är inte fel att ”hänga ut” för den här personen valde självmant att sitta i TV och låtsas vara 15. Har man gett sig in i leken får man leken tåla”. Den här mannen sitter alltså i Sveriges riksdag

Sanningen är att han faktiskt är 15 år och eftersom han kom till Sverige när han var 6 år fanns det ingen anledning för honom att ljuga om sin ålder. Dessutom är det här ingen lek som någon ska tåla. Att våga uttala sig eller diskutera politiska frågor ska inte vara förenat med att bli uthängd på nätet. Så fort någon sticker ut från mängden och inte är som Sverigedemokraternas ideal är det konstigt. Vilken annan person var det som ville ha ett land med människor med samma utseende, religion och ”ras”? Juste, Hitler.

SD visar återigen sitt riktiga ansikte. De hänger ut barn på internet och låter de andra nättrollen sprida deras rasistiska budskap vidare. De är ett hot mot grundläggande demokratiska värderingar och tanken om allas lika värde. 

Kommentarer

Kommentera