Blogg

Tvinga mig inte att genomgå värnplikten

                                
 
Regeringens har lagt fram ett nytt förslag om att återinföra värnplikten. Ett förlegat system byggt på tvång.

Förslaget kommer troligen att gå igenom och jag kommer vara en av dem första årskullarna som behöver genomgå mönstring och värnplikt.

En ingångslön för en soldat är 18 000 kronor i månaden och efter sex år kan du komma upp till ungefär 22 000. Det är alldeles för lite och kommer inte motivera ungdomar att utbilda inom försvaret. Högre löner är en bättre lösning, men eftersom Socialdemokraterna är fastlåsta i "den svenska modellen" kommer det aldrig att ske.

Personalbrist löses inte med tvång. Vi kan inte tvinga alla ungdomar att bli lärare bara för att det är brist på lärare. Det krävs motivation för att utbilda elever och försvara Sverige.

De ungdomar som tvingas göra värnplikten måste lämna sina vanliga liv i uppemot ett år för att springa runt i skogen med vapen. Det är en enorm inskränkning av individens frihet och inget som staten ska ha rätt att göra

Det här året hade kunnat användas till akademisk utbildning, vilket kommer bidra mer till Sverige än värnplikt.

Det är inte längre det försvaret med störst armé som vinner, det handlar mer om ny, avancerad teknik. Väldigt många ungdomar är intresserade av just teknik. Jag tror att det är bättre att ta tillvara på ungas intresse än att tvinga dem in i något de inte vill.

Många använder argumentet att det gör ”pojkar till män” och förändrar deras attityder och sätt att se på livet. Men vilka attityder är det som vi lär ungdomar med värnplikt? Vi får en mer krigsbenägen befolkning och visar att svåra problem löses med våld istället för fred, samtal och diplomati.

Kalla mig naiv, men jag kommer alltid att stå upp för individens frihet. Det finns väldigt många fler lösningar på problemet, men det har inte utredningen velat titta på. Naivt är det att tro att värnplikt är enda lösningen.

Mest lästa inläggen

leogerden.blogg.se

Tillåt månggifte och fler än två vårdnadshavare

Pride handlar om kärlek. Alla människors rätt att älska vem eller vilka en ...

leogerden.blogg.se

Sverige skulle gynnas av fri invandring

Regeringsstyrkor bombarderar människors hem. Barn svälter. Homosexuella beg...

leogerden.blogg.se

Partiledardebatten är ett bevis på varför ungdomar har för lite inflytande

Under gårdagens debatt debatterade tyvärr inte skolan speciellt mycket unde...

leogerden.blogg.se

Låt inte högerextremisternas hat sätta agendan efter terrordådet

Ett terrordåd har drabbat Stockholm. Fyra personer döda, ännu fler är skada...

Blogg

(MP) borde lämna regeringen och göra slut med (S) - Inte tvärt om

        

 Socialdemokraterna har meddelat att de inte tänker gå till val med sin regeringspartner Miljöpartiet, utan går till val själva.

Socialdemokraterna kanske helt enkelt vill göra slut med Miljöpartiet och bilda regering själva efter 2018. Politiken skulle troligen vara den samma. Socialdemokraterna skulle möjligen slippa kommentera dåliga MP-skandaler.

Men de som borde vara mest angelägna att splittra regeringen är Miljöpartiet.

I EU valet 2014 fick miljöpartiet 15,4 procent och blev näst största parti. Ett fantastiskt val för miljöpartiet. Det blev fest på valvakan och miljöpartisterna trodde att det var för bra för att vara sant.

I dem senaste opinionsundersökningarna ligger de under fyraprocentsspärren och skulle därmed åka ur riksdagen. Detta efter bara två år i regeringen.

Det gör mig dock inte förvånad. Miljöpartiet har varit med och stängt gränserna, sålt vattenfalls kolgruvor och infört skatt på solcellsel.

Vad har Miljöpartiet egentligen fått igenom i regeringsställning? De skryter om att klimatbudgeten har ökat, men den stora ökningen skedde efter Alliansens budget 2014-2015.

Miljöpartiet är ett parti byggt på en ideologi om att alla växter är fina. Men det räcker inte för att förändra Sverige. Då behövs det skarpa förslag, något som Miljöpartiet inte har.

Miljöpartiet måste visa regeringsduglighet för att få väljarnas förtroende att sitta kvar. Kompromisser och förhandlingar innebär ge och ta. Miljöpartiet lagt sig platt – detta endast för att få några betydelselösa ministerposter.

Miljöpartiet måste stå upp för sina värderingar. De kan inte gå med på vad som helst och samtidigt tappa förtroende hos väljarna. De måste stå upp för det de tror på och omgående lämna regeringen.

Mest omtyckta inläggen

leogerden.blogg.se

Anna Kinberg Batra kommer inte rädda moderaterna - det är upp till medlemmarna

Moderaterna är inne i en av deras djupaste kriser på mycket länge. I flerta...

leogerden.blogg.se

SD:s nej till regnbågsflaggan är ett nej till att stå upp för HBTQ-personers rättigheter

Sverigedemokraterna i har i Västra Götalands regionstyrelsen valt att ta st...

leogerden.blogg.se

Ungdomar får betala priset för regeringens nonchalans

Regeringen har tagit beslut om att återaktivera värnplikten, ett tvångsbase...

leogerden.blogg.se

Låt Marwa stanna i Sverige

Sverige är ett rikt västland. Ett land med en stark välfärdsstat, rika medb...

Blogg

"PH-Sebbe" och alla andra homofober är orsaken till ungas självmord

 
 
                                       
 

Homofobi är och har aldrig varit något som har yttrats av ett fåtal personer. Det är tyvärr en del av vårt samhälle.

I dem senaste avsnitten av Paradise Hotel hör vi en av deltagarna, Sebastian, prata om att det är ”omoraliskt” med sexuell kontakt med killar. Han säger även att han ”hatar närhet av killar” och ”jag kommer må psykiskt dåligt” om han hånglar med en kille.

Sebastian, jag ska tala om för dig vilka som mår psykiskt dåligt.

Nästan hälften av alla unga homo- och bisexuella män har haft självmordstankar. Ungefär en fjärdedel av alla homo- och bisexuella kvinnor har någon gång försökt ta sitt liv. Mer än var tredje ung HBT-person har blivit utsatta för sexuella övergrepp, bara det senaste året. Var femte ung homo- och bisexuell har blivit utsatta för våld av en närstående, vilket är ungefär dubbelt så mycket som bland heterosexuella.

Det här är fakta. Det hat som Sebastian, och många andra, sprider är orsaken till detta. Om Sebastian känner sig attraherad av killar eller tjejer är upp till honom själv. Men att säga att han hatar närhet av killar och att homosexualitet är omoraliskt är inte okej.

Jag struntar i om Sebastian har en förvrängd bild av verkligheten eller inte. Det som gör mig upprörd är att han säger det här i TV inför hela svenska folket. Framförallt tänker jag på alla dem unga som tittar på programmet och tycker att han är ”cool” och sprider dessa homofobiska åsikter vidare.

Men även alla dem som är osäkra på sin sexualitet och nu inte vågar komma ut som den de är för att en idiot i TV pratar om hur fel det är.

Det jag hoppas på nu är att Sebastian åker ut och slutar sprida homofobiska åsikter i TV. Han förtjänar inte den uppmärksamheten. Dessa åsikter får aldrig normaliseras. 

Mest kommenterade inläggen

leogerden.blogg.se

Sverige har allvarligare problem än Philip Boströms taxiresa

SSU:s förbundsordförande Philip Boström åkte taxi mellan Sälen och Stockhol...

leogerden.blogg.se

Vi måste lära oss av 2016 för att 2017 ska bli ett bättre år

Hej! Jag har inte skrivit något på denna blogg på ett tag eftersom jag förs...

leogerden.blogg.se

LO:s kritik mot arbetskraftsinvandring är ett hot välfärdsstaten

I torsdags skrev högt uppsatta företrädare för LO, däribland ordförande Kar...

leogerden.blogg.se

Därför är jag PK

Ett av de vanligaste skällsorden inom svenska politik är att kalla någon ”P...