Opinionsblogg

(MP) borde lämna regeringen och göra slut med (S) - Inte tvärt om

        

 Socialdemokraterna har meddelat att de inte tänker gå till val med sin regeringspartner Miljöpartiet, utan går till val själva.

Socialdemokraterna kanske helt enkelt vill göra slut med Miljöpartiet och bilda regering själva efter 2018. Politiken skulle troligen vara den samma. Socialdemokraterna skulle möjligen slippa kommentera dåliga MP-skandaler.

Men de som borde vara mest angelägna att splittra regeringen är Miljöpartiet.

I EU valet 2014 fick miljöpartiet 15,4 procent och blev näst största parti. Ett fantastiskt val för miljöpartiet. Det blev fest på valvakan och miljöpartisterna trodde att det var för bra för att vara sant.

I dem senaste opinionsundersökningarna ligger de under fyraprocentsspärren och skulle därmed åka ur riksdagen. Detta efter bara två år i regeringen.

Det gör mig dock inte förvånad. Miljöpartiet har varit med och stängt gränserna, sålt vattenfalls kolgruvor och infört skatt på solcellsel.

Vad har Miljöpartiet egentligen fått igenom i regeringsställning? De skryter om att klimatbudgeten har ökat, men den stora ökningen skedde efter Alliansens budget 2014-2015.

Miljöpartiet är ett parti byggt på en ideologi om att alla växter är fina. Men det räcker inte för att förändra Sverige. Då behövs det skarpa förslag, något som Miljöpartiet inte har.

Miljöpartiet måste visa regeringsduglighet för att få väljarnas förtroende att sitta kvar. Kompromisser och förhandlingar innebär ge och ta. Miljöpartiet lagt sig platt – detta endast för att få några betydelselösa ministerposter.

Miljöpartiet måste stå upp för sina värderingar. De kan inte gå med på vad som helst och samtidigt tappa förtroende hos väljarna. De måste stå upp för det de tror på och omgående lämna regeringen.

Kommentarer

Kommentera