Opinionsblogg

"PH-Sebbe" och alla andra homofober är orsaken till ungas självmord

 
 
                                       
 

Homofobi är och har aldrig varit något som har yttrats av ett fåtal personer. Det är tyvärr en del av vårt samhälle.

I dem senaste avsnitten av Paradise Hotel hör vi en av deltagarna, Sebastian, prata om att det är ”omoraliskt” med sexuell kontakt med killar. Han säger även att han ”hatar närhet av killar” och ”jag kommer må psykiskt dåligt” om han hånglar med en kille.

Sebastian, jag ska tala om för dig vilka som mår psykiskt dåligt.

Nästan hälften av alla unga homo- och bisexuella män har haft självmordstankar. Ungefär en fjärdedel av alla homo- och bisexuella kvinnor har någon gång försökt ta sitt liv. Mer än var tredje ung HBT-person har blivit utsatta för sexuella övergrepp, bara det senaste året. Var femte ung homo- och bisexuell har blivit utsatta för våld av en närstående, vilket är ungefär dubbelt så mycket som bland heterosexuella.

Det här är fakta. Det hat som Sebastian, och många andra, sprider är orsaken till detta. Om Sebastian känner sig attraherad av killar eller tjejer är upp till honom själv. Men att säga att han hatar närhet av killar och att homosexualitet är omoraliskt är inte okej.

Jag struntar i om Sebastian har en förvrängd bild av verkligheten eller inte. Det som gör mig upprörd är att han säger det här i TV inför hela svenska folket. Framförallt tänker jag på alla dem unga som tittar på programmet och tycker att han är ”cool” och sprider dessa homofobiska åsikter vidare.

Men även alla dem som är osäkra på sin sexualitet och nu inte vågar komma ut som den de är för att en idiot i TV pratar om hur fel det är.

Det jag hoppas på nu är att Sebastian åker ut och slutar sprida homofobiska åsikter i TV. Han förtjänar inte den uppmärksamheten. Dessa åsikter får aldrig normaliseras. 

Kommentarer

Kommentera