Opinionsblogg

SSU:s separatistiska syn kommer aldrig lösa samhällsproblem

 

 

SSU Stockholm ska imorgon arrangera ett evenemang där de ska diskutera rasism och islamofobi. Två viktiga ämnen som absolut tål att diskutera. I beskrivningen stod det ”OBS! evenemanget är separatistiskt för rasifierade”, som i denna kontext uppfattas som alla icke-vita medlemmar i SSU.

Rasism och annan typ av diskriminering är ämnen som verkligen bör hamna högre upp på den politiska agendan. Oavsett om det handlar om HBTQ, rasism, jämställdhet, handikappade, eller någon annan grupp. För att stoppa diskrimineringen behöver vi sprida kunskapen om problemen och öka förståelsen.

Genom att endast bjuda in dem som redan är berörda, kan vi inte sprida kunskaperna vidare. Det är just kunskap och tolerans som kommer få stopp på diskrimineringen.

Att dela in människor efter kön, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, med mera, får aldrig tolereras. Oavsett åt vilket håll. Alla ska känna sig välkomna till aktiviteter i ett politiskt ungdomsförbund. Det blir mer och mer tydligt att SSU drar sig mot vänsterextremismen istället för tolerans och öppenhet

Vi löser inte samhällsproblem genom att sätta oss i separatistiska rum. Det gör vi genom att diskutera dem tillsammans. Dessa typer av evenemang får aldrig normaliseras, speciellt inte när det rör sig om ett ungdomsförbund till ett regeringsparti. 

Kommentarer

Kommentera