Opinionsblogg

Sverige har allvarligare problem än Philip Boströms taxiresa

 

 

 

 

SSU:s förbundsordförande Philip Boström åkte taxi mellan Sälen och Stockholm efter att ha deltagit vid Folk och Försvars rikskonferens. Taxiresan kostade 7900 kr som SSU fick betala i vanlig ordning eftersom han var på ett representationsuppdrag. I vanliga fall åker han buss, tåg eller flyg men i detta fall fanns inga andra möjligheter då Philip Boström skulle delta på Socialdemokraternas VU-möte kl. 09.00 måndag morgon.

Det uppdagades sedan att han inte deltog vid mötet eftersom han under en längre tid lidit av stress- och utmattningssyndrom och därför inte hade orken att resa sig ur sängen den morgonen. Med anledning av det valde han att själv betala för taxiresan.

Händelsen har skapat stor debatt på sociala medier och har uppmärksammats i de flesta stora tidningar. Aftonbladet har hittills skickat ut tre push-notiser om händelsen. En taxiresa för 7900kr, när det inte fanns andra alternativ, har beskrivits som en skandal och flertalet människor har krävt Philip Boströms avgång. Det finns massa saker att kritisera Philip Boström, SSU och Socialdemokraterna för. Däribland att de upprätthåller en stelbent arbetsmarknad, stänger gränser och höjer skatter små företag. Men att kritisera de för en enskild taxiresa är att lägga debatten på en väldigt låg nivå.

SSU är överlägset rikast av alla partiers ungdomsförbund, trots att de inte har flest medlemmar. Deras största inkomster kommer från A-lotteri som tidigare tillhörde Socialdemokraterna. Inkomsterna från medlemsavgifterna och de statliga bidragen är en mindre del. Hur SSU prioriterar sina pengar är ganska irrelevant för alla oss som inte är medlemmar. Däremot är det viktigt med en intern debatt i SSU om deras resepolicys och hur de använder sina pengar.

Att en av veckans största skandaler och politiska händelser är att SSU:s förbundsordförande åkte taxi, visar på det socialistiska tänk som präglar svensk media och debatt. Ingen får göra något som inte någon annan har råd med. Så fort någon politiker gör något för lite extra mycket pengar är det en skandal, oavsett vem det är som betalar. Det var antagligen flertalet företagare, opinionsbildare och högt uppsatta som åkte taxi samma sträcka, samma helg. Vi måste absolut vårda våra skattepengar och granska hur partiernas pengar fördelas, men att kräva en enskild persons avgång efter att ha åkt taxi är en grov överdrift.

De borgerliga och liberala krafterna i Sverige har väldigt mycket att kritisera Socialdemokraterna för. Vi får aldrig låta en taxiresa som betalades av SSU ta över de viktiga frågorna. Socialdemokraterna slösar miljarder av skattebetalarnas pengar på onödiga bidrag, ”arbetsmarknadsåtgärder”, fri entré på statliga muséer och industrikatapulter. Vi får aldrig lägga debatten på den här låga nivån.

Kommentarer

#1 - J. E

Fast det fanns ju andra alternativ, Swebus ett av dom. Hur kan du ha missat det? Det var ju trots ALLT Swebus som var bland de första att uppmärksamma detta via en hånfull tweet.
Självfallet visste du mycket väl om att det fanns andra alternativ men det hade ju inte passat din agenda. Så då ljuger du istället, härligt med integritet va?

Kommentera