Opinionsblogg

Sverige skulle gynnas av fri invandring

 

Regeringsstyrkor bombarderar människors hem. Barn svälter. Homosexuella begravs levande. IS skördar människoliv. Städer översvämmas. Stater förtrycker sin egen befolkning. Människor flyr, och de är 60 miljoner.

Samtidigt som vi vet att detta sker, vill regeringen och en majoritet i riksdagen stänga Sveriges gränser. Under en period med många skyddsbehövande väljer vi att överge dem. Överge tiotals miljoner barn. Vi vänder ryggen till när HBTQ-flyktingar utvisas och riskerar förföljelse. Ensamkommande barn sitter på svenska asylboenden, bara för att vänta på deras 18-årsdag för att utvisas Afghanistan, ett land UD avråder svenskar att åka till. Men tydligen är det okej om barn lever där. Det är ju inte vårt ansvar

Det enda rimliga att göra i den här situationen är att öppna gränserna. Det är märkligt att vi beviljar en människa som flyr från krig uppehållstillstånd, men inte någon som flyr på grund av fattigdom och svält. Därför måsta Sverige tillåta fri invandring

Framförallt bör gränskontrollerna avskaffas och den tillfälliga asyllagen skrotas. Därefter står vi inför en rad utmaningar. Framförallt måste mottagningssystemet förändrads från grunden. Migrationsverket är alldeles för ineffektivt och dyrt. Ansvaret för mottagandet måste fördelas på ett bättre sätt och arbetsmarknaden bli bättre.

Jag vill inte införa fri invandring över en natt. Det leder självklart leda till en ökad migration till Sverige, vilket dagens system inte klarar av på ett optimalt sätt. Först måste vi ändra systemen och gradvis öppna gränserna med målet att inför en helt fri invandring.

Nu är det många som undrar ”Men alla våra fattigpensionärer då? Ska de svälta medan vi släpper in en massa flyktingar?”. Självklart inte. Att låta fler människor komma till Sverige är inte bara en humanitär vinst, utan också en långsiktig investering för landet. När dessa  människor har har kommit in i arbete genererar de skatteintäkter till staten. Skatteintäkter som gör att vi kan satsa på pensionärer och hela välfärden.

Invandring är dessutom en förutsättning för en fungerande välfärd. Nästan en tredjedel av alla läkare och en fjärdedel av alla tandläkare har utländsk bakgrund. Vi behöver invandring för att vi ska kunna ta hand om våra äldre.

Det här behöver inte innebära att vi ändrar på några svenska traditioner eller värderingar. Men vi kan inte heller tvinga andra att dela dem. Mångkultur och öppenhet leder till utveckling. Det är i mötet mellan olika människor som fördomar utmanas.

 Ingen människa väljer var en föds, men alla ska ha möjligheten att välja var en vill leva. I ett liberalt samhälle måste vi ha helt fri invandring som målsättning. Det är något alla länder borde sträva efter, men Sverige måste också våga gå före.

Och nej, ALLA kommer inte komma hit. Däremot kommer betydligt fler göra det, men med bättre mottagningssystem, flexiblare arbetsmarknad och färre rasistiska myter kommer hela samhället gynnas av det

Kommentarer

#1 - Mattias

Alltså hur jävla bakom flötet är du egentligen? Vi har redan arbetsbrist, vi har bostadsbrist, vi har hemlösa på gatorna och skattar halft ihjäl oss redan och du tycker vi ska öppna helt? Ja varför inte så länge du fixar bostäder och betalar min extra skatt å fixa mat på bordet åt dom som kommer hit Så löser sig det där nog jävla stolpskott kliv ur bubblan du lever i, öppna fönstret och inse att vi lär fixa allt med bostäder och jobb innan vi ens tänker på att ta in fler människor till Sverige.. jag har en familj jag lär försörja, mitt barn lär ha mat på bordet jag vill se till att mina mamma kommer leva bra sina sista år i livet innan jag ens tänker på någon annan. Kan vi inte ta hand om våra egna så kan vi för fan inte ta på oss ansvar för att försörja andra.. Så är det!

#2 - anon

Skulle aldrig och kommer aldrig att fungera, du lever i en dröm och har aldrig varit utanför din bubbla

#3 - Karl

3% är flyktingar och resten deltar i guldrushen som Sverige är. De kom hit för att kassera in pengar och få sina utlovade blondiner som suktar efter "riktiga män". När blondinerna var färre och ovilligare än utlovat så våldtar man dom istället för att visa svennehororna sin plats (ex. facebookvåldtäkten: *skrattandes* "så ska en svennehora knullas!"). När pengarna kommer ta slut så tar de slut för alla och de som inte har några färdigheter efterfrågade i ett modernt samhälle kommer bli aggressivare än de är idag.

Man vet att man bor i ett multikulturellt land när bilar brinner och polisen är beväpnad med SMG. Ingen undrar varför det inte sker några terrorbrott i Japan. Varken du Leo, eller Stefan Löfvén kommer besparas som tack för hjälpen när de tar över.

Kommentera